lørdag 3. januar 2009

Julemat

Julemat er en irriterende ting. I alle fall hvis du ikke spiser rødt kjøtt! Er noen klar over all julematen som er laget av kjøtt?? Pinekjøtt (rimelig logisk:P), ribbe, medisterpølser, sossiser, fenalår, skinker osv osv osv! Og selv om jeg faktisk blir litt kvalm av å tenke på disse tingene nå, så er det rart hvor mye det frister når hele juleselskapet sitter å gnafser i seg diverse mens du spiser kålirabistappe og poteter. Misforstå meg rett, kolirabistappe er noe av det beste jeg vet, men jeg skal inrømme at det er enda bedre med pinnekjøtt. Men til alle vegetarianere: ikke gå på fristelsen for det om! Det gjorde nemlig jeg her en dag da min far hadde laget ribbe. Ekkelt og skammelig som det høres ut, jeg spiste ribbe. Og det skal jeg IKKE gjøre igjen. Jeg var skikkelig kvalm i ihvertfall 1 døgn og 5 timer (takk til Kaja som regnet det ut for meg). Og nå, hvis jeg tenker på ribbe, blir jeg direkte kvalm. Ikke det at jeg har noe imot kjøtt, eller folk som spiser det for den del, men det er så kvalmt å gå rett på ribbemiddagen når du ikke har spist kjøtt på nesten et år. Så det var årets dårligste idé, sånn ca. Og det skal ikke gjenta seg! I alle fall ikke før jeg har spist kjøtt en stund i forveien... Men det kommer nok egentlig ikke til å skje på en stund ennå.
Men jeg har fått i meg masse julemat selv om jeg ikke har spist ribbe mer enn en gang. Hovedsaklig fiskeretter har blitt inntatt, men også potetsalat og de. Nam nam nam:) Jeg vil nesten påstå at jeg har spist FOR mye julemat. Jeg føler meg i alle fall slik! :S
Men men. Nå er det jammen meg et nytt år. Ikke mer Kulturhovedstad. Jeg må venne meg til å skrive 2009. Fysj, kan ikke et år vare litt lenger, slik at hele verden slipper den ekle tilvenningen hvert bidige år? Trøttende! Godt nyttår folkens!

Ingen kommentarer: